Încă un pas spre realizarea conductei de alimentare cu apă potabilă Hănești- George Enescu. Va fi cea mai mare din zona Moldovei

Consilierii județeni vor aproba, în ședința din luna septembrie, documentația tehnico-economică pentru proiectul „Conducta de aducțiune apă potabilă Hănești – George Enescu, Județul Botoșani”.

Este vorba despre cea mai lungă conductă de alimentare cu apă potabilă din zona Moldovei, respectiv 47 de kilometri, cu două stații de pompare de-a lungul traseului ce traversează localitățile: Hănești, Vlăsinești, Știubieni, Vorniceni, Cordăreni, George Enescu din județul Botoșani.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Botoșani, sursa de apă va fi acumularea Stânca-Costești prin intermediul conductei de aducțiune propuse.

Branșarea se va realiza amonte de stația de pompare existentă din comuna Hănești. Conducta de aducțiune va avea lungimea totală de 47.720 m și va deservi în etapa I comunele: Știubieni, Vorniceni, Cordăreni, George Enescu, pentru comuna Havârna se propune un rezervor de înmagazinare pentru a deservi cerința de apă. În etapa II aceasta conductă de aducțiune va deservi și comuna Vlăsinești. În baza Studiului de fezabilitate, a studiilor geotehnice, studiilor hidrologice a rezultat o valoarea a investiției, fără TVA, de 105.509.277,25 lei, din care construcții+montaj 88,669.234,45 lei”, arată Consiliul Județean.

Pentru proiectul de investiții amintit, aflat la faza aprobării Studiului de fezabilitate, sunt obținute toate avizele și acordurile prevăzute în Certificatul de urbanism.

”Proiectul a parcurs toate etapele legale în vederea obținerii Acordului de mediu, emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani. Studiul de fezabilitate, împreună cu indicatorii tehnico – economici, a obținut avizul  Comisiei Tehnico – Economice a Societății Nova Apaserv S.A. Botoșani și avizul Comisiei Tehnico – Economice din cadrul Consiliului Județean Botoșani”, mai precizează sursa citată.

O mămică de 26 de ani din Botoșani, în stare gravă la spital. Cei 6 copilași ai acesteia au nevoie de ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *