FOTO Sute de botoșăneni au participat la spectacolul eveniment care a avut loc la Casa memorială ”George Enescu” de la Liveni.

Sute de botoșăneni au participat, vinerii, la spectacolul eveniment care a avut loc la Casa memorială ”George Enescu” de la Liveni. Concertul, susținut de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani,  sub bagheta tânărului dirijor Alexandru Ilie, s-a desfășurat, în premieră, în curtea casei natale a marelui compozitor.

Solist a fost unul dintre laureații ediției de anul trecut a Concursului Internațional „George Enescu”, violonistul Ștefan Aprodu, care a interpretat Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră al lui Max Bruch. Din program nu au lipsit nemuritoarele lucrări ale lui George Enescu: Rapsodia I și Rapsodia a II-a.

”Pentru prima dată în istorie, Casa Memorială „George Enescu” a fost gazda unui concert eveniment susținut de Filarmonica Botoșani în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu” , una dintre manifestările culturale europene de înaltă ținută. Dirijorul Alexandru Ilie,  cel care a pus bazele Corului Regal, a condus magistral orchestra simfonică, iar tânărul violinist Stefan Aprodu,, unul dintre laureații ediției de anul trecut a Concursului Internațional „George Enescu”, a impresionat, prin virtuozitatea sa, sutele de botoșăneni prezenți la spectacol”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Evenimentul a fost inclus în calendarul Festivalului Internațional „George Enescu”, care se desfășoară în România și care atrage printre cei mai buni muzicieni din întreaga lume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *