Producătorul de costume din Botoșani care și-a crescut profitul de 2,5 ori. La ce cifră de afaceri a ajuns

Producătorul de costume Formens din Botoşani, controlat de antreprenorul francez Losson Gerard Justin Joseph, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 278,6 mil. lei (56,5 mil. euro), în creştere cu 41,6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 196,7 mil. lei (40 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, scrie zf.ro.

Formens a realizat anul trecut un profit net de 28,3 mil. lei (5,7 mil. euro), de 2,5 ori mai mare faţă de anul precedent, când producătorul de costume a obţinut un câştig net de 11,2 mil. lei (2,3 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 900 de angajaţi. Producătorul de costume şi de alte articole de îmbrăcăminte deţine o fabrică în Botoşani, dar şi o unitate de producţie în Ucraina, care a fost închisă temporar anul trecut din cauza războiului.

Formens este unul dintre cei mai mari exportatori din do­meniu, trimiţând peste graniţă aproape întreaga producţie.

Povestea companiei Formens a început în anii ’90, când antreprenorul francez Gerard Losson a venit în România. De profesie inginer textilist, el a lucrat o vreme în domeniu pentru ca apoi să devină antreprenor. A început întâi să lucreze în Portugalia şi Tunisia, însă nu a fost mulţumit de ce a obţinut, aşa că a venit în 1997 în România, o piaţă cu tradiţie în domeniul textilelor.

A ajuns după gratii! Fostul administrator public al județului Botoșani, arestat preventiv

One thought on “Producătorul de costume din Botoșani care și-a crescut profitul de 2,5 ori. La ce cifră de afaceri a ajuns

  1. mare pacat … muncitorul din farica lui este luat in ras cu salarii de mizerie ca in africa ! asat este suntem colonie si ca atare suntem platiti ca acolo! mutumim politicienilor!multumesc johanus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *