3 motive pentru care să-ți cumperi ochelari de soare toamna asta

Ochelarii de soare sunt, prin excelență, unul dintre acele obiecte pe care le porți cu precădere pe timp de vară. Sunt accesoriul care nu lipsește fie că-ți petreci vacanța la mare sau la munte, fie că mergi la birou zi de zi. Sunt adorați atât de femei, cât și de bărbați și „furați” oricând se poate de către cei mici, cărora le place la nebunie să se joace cu ei.

Acum, că toamna pare să-și intre ușor, ușor în drepturi, acest accesoriu nu mai este la fel de căutat. Deși utilizarea sa nu trebuie să aibă exclusivitate în timpul verii sau al vacanței, majoritatea oamenilor au impresia că acest accesoriu nu este cool dacă este purtat și în afara sezonului călduros. Însă lucrurile nu stau chiar așa.

Iată, așadar, 3 motive pentru care să-ți cumperi ochelari de soare toamna:

1. Odată cu intensitatea soarelui, scad și prețurile.

 Și cui nu-i plac ochelarii de soare la reduceri? Pentru că un astfel de accesoriu (mai ales dacă este de calitate și provine de la un brand recunoscut) poate costa suficient de mult. În perioada reducerilor, însă, poți găsi aceleași perechi pe care ți le doreai pe timp de vară la un preț mult mai accesibil.

Mai mult, chit că soarele nu va mai fi la fel de puternic ca pe timp de vară, va mai străluci măcar timp de o lună suficient de puternic, astfel încât purtarea ochelarilor de soare va fi chiar necesară. Însă, dincolo de acest aspect, nu trebuie să uiți că acest accesoriu poate fi practic și în alte moduri, nu doar în a-ți proteja vederea. Spre exemplu, multe femei folosesc acești ochelari pentru a-și aranja părul, care altfel nu-și găsește nicicum o formă plăcută.

În orice caz, nu rata ocazia de a cumpăra astfel de accesorii la prețuri reduse. Îți vei mulțumi pentru inspirație în sezonul călduros, atunci când aceeași pereche va costa chiar și cu câteva sute de lei mai mult.

2. Toamna nu-i ca vara. Sau era iarna?

 Indiferent de anotimp, adevărul este că razele soarelui acționează tot timpul. Chiar și atunci când le simți pe pielea ta și ai face orice ca să scapi de ele. Dar mai ales atunci când cerul este plin de nori și nu există nici măcar o dâră de soare care să iasă la iveală pe parcursul unei zile.

Este unul dintre motivele pentru care specialiștii în dermatologie recomandă folosirea zilnică a fondului de ten. Este și unul dintre motivele pentru care ochelarii de soare nu ar trebui să lipsească din garderoba ta și, în special, din ținutele tale în nicio zi. Bine, pot lipsi atunci când plouă sau ninge.

Apropo, știai că iarna este chiar recomandat să porți ochelari de soare? Pentru că reflexiile pe care le produce soarele la atingerea zăpezii sunt foarte periculoase pentru conducătorii auto. Însă dacă nu te afli la volanul unei mașini, dar ai probleme cu perceperea luminilor (suferi de astigmatism, spre exemplu), tot este indicat să porți aceste accesorii.

Unde mai pui că au avantajul de a transforma orice ținută într-una elegantă, aducând deopotrivă și un plus de naturalețe?

3. Ochelarii de soare nu te protejează doar de lumină. Ci și de vânt. Și de praf.

Știi bine că, odată cu apariția toamnei, se intensifică fenomenele meteo. Vântul, care până atunci era perceput ca o briză ușoară, adesea insesizabilă, începe să-și facă simțită prezența și să fie mai aspru, mai nemilos. Nu ridică doar frunzele de pe jos, ci și praful.

Iar toate aceste particule pot ajunge cu cea mai mare ușurință direct în fața ta. Sau, mai precis, direct în ochii tăi. Astfel, o pereche de ochelari de soare, indiferent că este vorba de ochelari Polaroid sau nu, este mai mult decât recomandată. Pentru că împiedică praful și vântul să-ți intre în ochi. Dar și pentru că te protejează de privirile indiscrete ale altor oameni.

Amintește-ți doar cum, în filme, atunci când unul dintre personajele cele mai importante vrea să treacă nevăzut și să scape dintr-un context în care nu vrea să se afle, își pune o pereche de ochelari de soare și un pardesiu lung și reușește să scape de acolo. Cel mai probabil, acest lucru nu este posibil și în realitate.

Oamenii te vor recunoaște fie că ai ochii acoperiți sau nu, însă poți, cu toate acestea, să ascunzi câteva dintre semnele care spun fără greș că ai avut parte de o noapte lungă, fără somn sau chiar de mult plâns. Nu degeaba, tot în filme, majoritatea persoanelor care se află la o înmormântare poartă ochelari de soare.

Așadar, profită de reducerile la toate produsele verii și bucură-te de accesorii care să-ți transforme ținutele dintr-unele fără personalitate într-unele elegante și pline de stil. Consultă cataloagele online ale revistelor de beauty, dar și rețelele precum Instagram sau Tik Tok, unde unele dintre cele mai în vogă vedete ale momentului își expun preferințele în materie de ochelari de soare (și nu numai).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *