Locuințe pentru tineri construite într-o comună din Botoșani. Se vor cheltui 11,6 milioane de lei

Un bloc de locuințe pentru tineri vor fi construite într-o comună din județul Botoșani în cadrul unui proiect în valoare de 11,6 milioane de lei. Primăria din comuna Hiliseu-Horia a atras o finanțate prin Planul Național de Redresare și Rezilență (PNRR), pentru a construi blocuri, astfel încât tinerii să nu mai plece din sate.

„Principalul obiectiv urmărit de investiţia propusă este construirea de locuințe pentru tinerii din comuna Hilișeu-Horia, județul Botoșani. Prin intermediul prezentei investiții se urmărește combaterea procesului de migrare a populației, îmbunătățirea calității vieții persoanelor și asigurarea de facilități pentru populația din comună”, susțin reprezentanții Primăriei.

Comuna Hilişeu-Horia este alcătuită din cinci sate: Hilişeu-Horia, Hilişeu-Cloşca, Hilişeu-Crişan, Iezer şi Corjăuţi. Satul Hilişeu-Horia este sat de reşedinţă. Conform recensământului efectuar în anul 2011, populaţia comunei este de 3.415 locuitori. La nivelul comunei Hilişeu-Horia situaţia condiţiilor de locuit este una dificilă mai ales pentru tinerii din comunitate care majoritatea sunt nevoiţi a locui cu părinţii, nu au posibilitatea construirii sau achiziţionării unei locuinţe astfel fiind nevoiţi a pleca din localitate ori a locui împreună cu ceilalţi membrii ai familii creându-se astfel supraaglomerarea unei locuinţe.

Conform datelor de la Recensământul populaţiei şi locuinţelor din anul 2011 situaţia locuinţelor existente la nivelul comunei Hilişeu- Horia se prezintă astfel:

• Din totalul de 1554 de locuinţe existente la nivel local 1073 de locuinţe sunt construite din paiantă, chirpici, 270 de locuinţe sunt din lemn, acest lucru înseamnă cu 88 % din totalul locuinţelor existente sunt construite din materiale inadecvate si/sau nerezistente (case din chirpici/paianta);

• În ceea ce priveşte vechimea construcţiilor 87 % din numărul total al acestora sunt mai vechi de anul 2000, şi necesită îmbunătăţiri, mare parte dina cestea nu sunt conectate la reţea de apă şi nici nu au o sursă de încălzire modernă (centrală termică).

Obiectivul acestei investiţii este de a îmbunătăţi condiţiile de locuit existente la nivelul comunei Hilişeu-Horia prin construirea de noi unităţi de locuit.

Durata contractului este de 27 luni de la constituirea garanției de bună execuție a contractului și emiterii ordinului de începere a lucrărilor la care se adaugă perioada de garanţie a lucrărilor (notificare a defectelor) de minim 36 de luni (se va stabili în funcție de oferta). Durata de realizarea lucrărilor este de 18 luni.

McDonald’s face angajări la Botoșani. Ce salarii sunt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *