Inspectoratul de Poliție Botoșani: Din totalul de 468 de unități de învățământ, doar 125 împlinesc cumulativ cerințele minimale de securitate specifice

Școlile din județul Botoșani continuă să se dotează cu sisteme de supraveghere video. Potrivit unei statistici a Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, În anul școlar 2022-2023, un număr de 396 de unități de învățământ aveau instalate sisteme de supraveghere video, cu 72 mai multe decât în anul școlar anterior.

De asemenea, numărul unităților dotate cu sisteme antiefracție a crescut, beneficiind de acest sistem un număr de 207 școli, cu 24 mai multe decât în anul școlar anterior.  Totodată, numărul unităților dotate cu sisteme de control acces a ajuns la 147.

Aceeași statistică arată că 72 de școli botoșănene au pază proprie iar trei sunt asigurate cu pază specializată.

Deși evoluția dotării cu sistemele menționate este una pozitivă, din totalul de 468 de unități de învățământ, doar 125 împlinesc cumulativ cerințele minimale de securitate specifice unităților și instituțiilor de interes public, respectiv sisteme de supraveghere video pe căile de acces, holuri și alte zone cu risc ridicat, detecție a efracției pe zonele de expunere sau depozitare valori, control acces prin personal sau echipamente”, precizează IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *