Centenarul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din municipiul Dorohoi. ÎPS Teofan, prezent la activități

foto doxologia

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființare și 30 de ani de la reactivarea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din municipiul Dorohoi. La acest ceas aniversar vor avea loc mai multe momente dedicate centenarului, printre care se numără și sfințirea paraclisului instituției teologice.

Evenimentele dedicate împlinirii a 100 de ani de activitate vor începe sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 07.45, atunci când paraclisul Seminarului va fi sfințit de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Slujba de sfințire va fi urmată de activități dedicate evenimentului aniversar.

Vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, ai Sectorului Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, dar și a altor instituții partenere.

Părintelui Dumitru Furtună, cel care a pus bazele Seminarului Teologic din Dorohoi, i se va conferi post mortem titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Dorohoi, fiindu-i apreciată, astfel, contribuția valoroasă în domeniul religios, cultural, științific și social.

Cei care doresc să participe la evenimentele dedicate centenarului Seminarului din Dorohoi, sunt așteptați să se alăture în rugăciune.

Articol preluat de la:  doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *