FOTO! Activitate a jandarmilor cu elevii Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni

Începutul noului an școlar a oferit jandarmilor botoșăneni o nouă oportunitate de a discuta cu elevii Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni despre prevenirea unor fapte antisociale care ar putea afecta siguranța lor și a mediului școlar.

În această dimineață, 155 de elevi din primul an de liceu au fost informați cu privire la faptele de natură penală și contravențională cu incidență în mediul școlar și consecințele acestora, dar și despre riscurile consumului de substanțe psihoactive atât asupra sănătății, cât și din punct de vedere a pedepselor prevăzute de legislația privind traficul și consumul de droguri.

De asemenea, au fost aduse în discuție subiecte de interes, cum ar fi bullying-ul și urmările negative ale acestuia, iar elevii au primit sfaturi pentru evitarea victimizării și recomandări despre cum trebuie să acționeze atunci când se află în situații cu impact asupra lor din punct de vedere a ordinii și siguranței publice.

Activitățile preventive de acest gen vor fi desfășurate pe întreg parcursul anului școlar, siguranța elevilor și a personalului didactic fiind o prioritate pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.
Echipajele de jandarmerie sunt prezente zilnic în apropierea unităților de învățământ din competență, conform prevederilor Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2023 – 2024, în județul Botoșani, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *