Botoșănenii riscă 10.000 de lei amendă dacă taie acest copac. Nu contează că se află în propria lor curte

Nucii din propria curte, nu mai pot fi tăiați dacă nu se elaborează o autorizație pentru acest lucru. Botoșănenii care are nu respectă aceste lucruri pot primi amenzi extrem de mari în valoare de 10.000 de lei. De menționat în acest caz este faptul că nucii și castanii sunt specii protejate prin lege. Acesta este principalul motiv pentru care trebuie depusă cerere dacă cineva vrea să taie un astfel de copac, altfel riscând să primească amenzi.

Amenzile pentru cineva care va tăia nucii sau castanii fără autorizație sunt între 5.000 și 10.000 de lei. Cei care se vor ocupa de contravenții și aplicarea sancțiunilor se referă la Ministerul Agriculturii, Ministerului Internelor și cel al Economiei. După depunerea cererii, specialiștii vor stabili dacă se pot tăia sau nu nucii în baza Legii pomiculturii nr. 348/2003.

Indiferent de proprietari, tăierea nucilor se face doar în baza autorizației – pomii să fie îmbătrâniți și să prezinte ramuri uscate în proporție de 60% din coroană; să fie amplasați într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes național sau de interes al comunității locale sau să fie amplasați pe aliniamentele drumurilor naționale și se pune în pericol siguranța circulației rutiere. În cazul în care nu se îndeplinesc aceste condiții, se recomandă toaletarea pomilor.

Post scos la concurs de Spitalul Județean Botoșani. Salariul depășește 4.500 lei

One thought on “Botoșănenii riscă 10.000 de lei amendă dacă taie acest copac. Nu contează că se află în propria lor curte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *