FOTO Distincție acordată de președintele României unei instituții culturale din Botoșani

O instituție culturală din Botoșani a primit, marți, o distincție acordată de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Muzeul Naţional al Literaturii Române. Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” Botoşani a primit înalta distincție Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer.

Prin Decretul Prezidențial nr. 1138 din 28 august 2023, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, a primit Ordinul ”Meritul cultural”, în grad de Ofițer, Categoria F – ”Promovarea culturii”, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea generațiilor de specialiști care, prin organizarea de programe și manifestări cultural-educative și științifice, au contribuit la promovarea valorilor limbii române în rândul publicului larg.

Ceremonia de decorare a avut loc în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie ce se derulează în Capitală până pe 17 septembrie şi care include peste 50 de evenimente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *