Un escroc care a țepuit mai mulți botoșăneni se plânge de condițiile din pușcărie. „Toaleta este înfundată, saltelele miros a mucegai, pereții sunt murdari”

Silvestru Rusu, fratele cunoscutului escroc Ovidiu Rusu, a relatat reporterilor cotidianului online Glasul Sucevei faptul că acesta din urmă este supus un tratament inuman în pușcărie și că totul ar fi o acțiune bine gândită menită să-l facă pe Ovidiu Rusu să se sinucidă.

Conform celor spuse de Silvestru Rusu, fratele său a avut o tentativă de suicid în urmă cu 6 zile și a intrat în greva foamei, nemulțumit de condițiile din pușcărie, potrivit glasulsucevei.ro.

„Ovidiu Rusu, fratele meu, la data de 8 septembrie 2023, a fost cazat într-o celulă neconformă de la Penitenciarul Botoșani. Celula are lățime de un metru și lățime de șase metri. Baia se află în mijlocul celulei și este înfundată, este mizerabilă. Apa nu merge trasă, totul din toaletă vine înapoi. Chiuveta, fiind de dimensiunea de 20 pe 10 centimetri, este și ea înfundată, e defectă, nu merge. Saltele miros a mucegai, au umezeală. Pereții celulei sunt total degradați, murdari, cu mucegai, igrasie. Ramele geamurile sunt rupte, geamurile sunt sparte. Există ploșnițe, gândaci peste tot în celulă. Nu există duș în celulă, trebuie să meargă în alt loc și agenții de acolo nu vor să-l scoată să facă baie. Are 6 zile de când se află în refuz de hrană din cauza faptului că i-au fost încălcate toate drepturile. Din cauză că a fost cazat în condiții degradabile ce îi pun viața în pericol, sănătatea, integritatea fizică și psihică, la data de 8 septembrie 2023, sub presiunea torturii psihice a cedat și a înghițit o baterie, apoi a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Botoșani. După toate cele întâmplate, directorul adjunct de la Penitenciarul Botoșani, Gireadă Lucian, nici măcar nu s-a dus ca să discute problema cu fratele meu și să ia măsurile legale. I s-a spus fratelui meu de către subofițerii din cadrul Penitenciarului Botoșani că toată această acțiune desfășurată împotriva lui este pentru ca el să se sinucidă. Pe el se pune o mare presiune având în vedere că are un dosar pe rol la Poliția Municipiului Rădăuți și i se impune să recunoască fapta. Cei din Penitenciarul Botoșani pun o mare presiune pe el ca să recunoască ceea ce relatează Poliția Municipiului Rădăuți. Din această cauză a fost bătut de mascați pentru a ceda psihic. Toți sunt pe aceeași mână. La Penitenciarul Botoșani există un grup de torționari care se cred că moștenesc penitenciarul din familiile lor, călcând în picioare Codul Penal, Codul Civil, Constituția României. Fac un apel disperat ca să se sesizeze din oficiu autoritățile statului, care veghează la respectarea legii și care ocrotesc viața fiecărui cetățean. Noi, familia, facem un apel către toate autoritățile statului să ia măsurile legale ca să vadă ce se întâmplă cu fratele meu în Penitenciarul Botoșani. Este supus relelor tratamente, este bătut de mascații penitenciarului, nu are posibilitatea să sune acasă, se roagă de alți deținuți să poată suna din contul lor, ca să ne poată relata ce se întâmplă în penitenciar. Noi de 6 zile nu am mai putut să discutăm cu el. Ne sună în fiecare zi colegii de-ai lui și ne spun că este bătut. E lipsit de hrană, nu poate să facă baie. Și ceilalți deținuți ar vrea să povestească ce se întâmplă în Penitenciarul Botoșani, dar le este frică. Dacă fac o plângere, deținuții sunt bătuți, sunt transferați din penitenciar. Li se fac rapoarte de incident”, a povestit Silvestru Rusu.

Ultimul dosar al escrocului Ovidiu Rusu

În cursul lunii ianuarie 2023, la Poliția Municipiului Rădăuți – Biroul Investigații Criminale, a fost înregistrată plângerea unei femei, aflată în Statele Unite ale Americii, care a sesizat faptul că, în perioada 2013 – 2021, persoane neidentificate, folosindu-se de calitatea falsă de preot ar fi indus-o în eroare și, sub pretextul neadevărat al construirii unei grădinițe pentru copii sau a unei farmacii care oferă medicamente gratuite pentru nevoiași, ar fi solicitat și primit de la victimă aproximativ 400.000 de dolari americani.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au desfășurat activități investigative complexe și activități de cercetare penală, stabilind că, la sfârșitul anului 2013, în timp ce persoana vătămată se afla în Statele Unite ale Americii, ar fi accesat un anunț postat pe un site on-line de către persoane neidentificate, care își atribuiau identitatea unor cadre monahale și personal eclezistic, cu intenția de a stabili o legătură spirituală care să conducă la apropierea sa de biserică.

Astfel, persoana vătămată ar fi contactat telefonic persoana din anunț și ar fi început o legătură cu persoane necunoscute și neidentificate, constând în conversații telefonice frecvente, ajungând la un moment dat la încrederea deplină că persoana cu care corespondează este un preot din Suceava.

În aceste împrejurări, după ce ar fi obținut încrederea persoanei vătămate și ar fi convins-o că este preot, persoana neidentificată ar fi început să-i solicite diverse sume de bani, cu anumite scopuri precise, de ajutorare, respectiv construirea de biserici, grădinițe sau farmacii, precum și alte cauze umanitare.În acest mod, persoana vătămată, în perioada 2013 – 2021, ar fi acceptat solicitările persoanei respective și ar fi trimis către aceasta în mod repetat sume de bani, prin diferite modalități, transferuri bancare sau transferuri on-line, totalizând suma de aproximativ 400.000 de dolari americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *