Șeful Secției Medicală II din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Medicii tineri au o altă structură, o altă educație

Mulți dintre medicii tineri care ajung să profeseze în spitale județene ori municipale se adaptează mai greu la activitatea din aceste unități spitalicești. Cel puțin asta este părerea medicilor cu experiență în spate, care spun despre colegii lor mai tineri că au o altă structură și obosesc mult mai repede atunci când vin să profeseze într-un spital mai mic, fără a fi coordonați de la spate.

Generația tânără, în momentul în care termină specializarea și vine în spitalele județene sau municipale, pentru ei e o etapă nouă în cariera profesională. În centre universitare au întotdeauna în spate profesorul, coordonatorul de rezidențiat, medici primari, medici specialiști și nu au responsabilitate. În momentul în care ajung într-un spital, unde ești doar tu cu parafa ta și tu trebuie să iei decizia ca și medic specialist, atunci apare la unii poate frică, mai multe temeri. Sunt și excepții, dar, într-adevăr, dacă în cetrele univerisitare în timpul rezidențiatului un medic vede unul, doi-trei pacienți pe tură, când devin titulari pe post văd toți pacienții care vin cu probleme, cu urgențe. Probabil și din această cauză unii colegi tineri obosesc mai repede. Este o etapă nouă din momentul în care se pleacă din centrul universitar către spitalele mai mici. Și din alte categorii sociale, tinerii care vin la post obosesc mai repede decât cei mai în vârstă, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani.

Sunt și excepții de la astfel de situații. Medicul Bogdan Alexandroaie, șeful Secției Medicală II din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că pe secția pe care o coordonează activează două doctorițe tinere, care sunt foarte bine pregătite și implicate în munca pe care o fac.

Medicii tineri au o altă structură, o altă educație. Eu, slavă domnului, și vorbesc strict de cele două doamne doctor care sunt la mine pe secție, demult nu am mai văzut oameni ca ele, foarte bine păregătite, foarte implicate și cel mai important extrem de deschise. Nu e ușor să vii dintr-un mediu universitar la Botoșani, unde presiunea este așa cum este și să reușești să faci față. Nu e ușor! Sunt extrem de deschise, extrem de bine pregătite. Își fac treaba extraordinar de bine”, a precizat medicul Alexandroaie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *