FOTO! Liderul Solidaritatea Sanitară Botoșani, pus la zid de vicepreședintele CJ, Dorin Birta: Să faceți o întâlnire cu membrii de sindicat și să le spuneți cum să se comporte la locul de muncă!

Liderul Solidaritatea Sanitară Botoșani, Daniel Bulboacă, a fost pus la zid de vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta. Acesta din urmă i-a sugerat liderului de sindicat, care a fost prezent în ședința Comisiei de Dialog Social Botoșani pentru a discuta din nou de neajunsurile salariale din sistem, să facă o întâlnire cu salariații din spital, membri de sindicat, pentru a le spune cum să se comporte la locul de muncă.

Dorin Birta a făcut indirect aluzie la cazul Alexandra Ivanov.

Reprezentanți sistemul sanitar. Nu credeți că ar fi de bun augur să faceți o întâlnire cu toți membrii de sindicat și să le spuneți cum să se comporte la locul de muncă? Ca și sindicat. Am fost acuzat de dvs. tura trecută că nu am dreptate în ceea ce spun legat de atragerea banilor de la casă (Casa de Asigurări de Sănătate). Vedeți că se poate, după intervețiile pe care le-am făcut? Se poate ca medicii să-și facă treaba, mai puțin unii care ne-au creat probleme în ultima perioadă. Noi tot timpul am răspuns solicitărilor dvs. în limita pătrățelului pe care îl reprezint și îl reprezentăm de Consiliul Județean și am vrut să punctez acum că la Spitalul Județean din momentul respectiv s-a putut ca banii să fie atrași”, a precizat Dorin Birta.

Vicepreședintele CJ Botoșani a mai spus că un aport mare ar trebui să îl aibă și sindicatul vizavi de ceea ce se întâmplă în spital și i-a sugerat liderului de sindicat să facă întâlniri succesive cu cadrele medicale în ai ”convinge că au depus un jurământ”.

A intervenit prefectul Sorin Cornilă, care a precizat că este necesar un parteneriat corect și onest între sindicate și factorii de decizie la nivel de județ pentru a putea reforma acest sector de activitate.

Avem nevoie de o reformă în toate sectoarele de activitate și aici nu vorbim doar de o reformă organizatorică, cât în situația în care o avem noi acum legată de cazul de la Maternitatea Botoșani, e nevoie și de o reformă de atitudine. Nu vreau să ating cadrele medicale, pentru că am mai spus public:: cred în continuara că avem cadre medicale profesioniste care își fac treaba și am încredere în cadrele medicale de la Botoșani. O să trecem peste această situație, sigur într-un termen mediu”, a spus Sorin Cornilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *