FOTO! Sindicaliștii din poliție și-au spus nemulțumirile la Prefectură. Aceștia amenință cu proteste

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani se confruntă cu o lipsă acută de personal, iar anunțul guvernanților de a desființa și bloca posturi va afecta serios instituția, implicit cetățenii.

Semnalul de alarmă a fost tras, marți, 12 septembrie, în ședința Comisiei de Dialog Social care a avut loc la Prefectură, de către Catalin Marcel Corneanu, liderul Sindicatului Polițiștilor și Personalui Contractual din IPJ Botoșani.

Astăzi am fost la Inspectoratul de Poliție și la o structură am constatat, nu voi da numele, că o treime din posturi sunt încadrate. Nu știu ce ar mai însemna să blocheze. Sunt structuri care lucrează cu cetățeanul în stradă și care au un rol bine definit pentru a aplana și a preveni faptele antisociale”, a precizat Corneanu.

Acesta a mai spus că în sistem sporurile au fost plafonate, unele fiind la nivelul anului 2009, că sporul de toxicitatea pentru personalul care lucrează în condiții deosebite nu se acordă la Botoșani și că suma primită de polițiști pentru chirie, de 400 lei, este infimă.

400 lei pentru chirie. Nu se mai poate locui nicăieri cu 400 lei!”, a adăugat Catalin Marcel Corneanu. Acesta a anunțat în ședința la care a participat și prefectul Sorin Cornilă că vor urma acțiuni de protest în sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *