FOTO! Laborator de analize medicale modern, la Spitalul de Pneumoftiziologie. Botoșănenii își pot face analize gratuite, după ce a intrat pentru prima dată în contract cu CAS

Botoșănenii au posibilitatea de a-și face analize gratuite și la laboratorul Spitalului de Pneumoftiziologie, după ce a intrat pentru prima dată în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, bolnavii mai au încă un furnizor de servicii la stat unde își pot face analize medicale, fără a mai fi nevoiți să stea pe liste de așteptare la cabinetele private.

Costel Lupașcu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, a declarat că clădirea în care funcționează laboratorul a fost reabilitată iar aparatura este de ultimă gererație, investiție care s-a ridicat la 150.000 euro.

”Laboratorul spitalului a intrat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate începând cu luna iulie 2023. Este o premieră. Avem un contract bun, pentru că avem aparate noi, aparate performante, un personal de specialitate calificat și oferim servicii de analize de laborator și investigații tuturor pacienților din județul Botoșani. Toți pacienții care au bilete de trimitere pentru analize se pot adresa laboratorului Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, situat în Aleea Eliberării nr.3, în incinta fostului dispensar nr.6 Botoșani. Laboratorul este mare, renovat, și arată mai bine decât un laborator privat, motiv perntru care noi oferim condiții pentru pacienții noștri mai bune la stat decât la privat”, a precizat Costel Lupașcu.

Laboratorul de analize medicale a spitalului a fost acreditat în luna mai iar în luna iulie a intrat în contract cu CAS Botoșani, asta în condițiile în care nu a fost niciodată acredidat și nici în contract cu instituția de asigurări de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *