Armata Română cheamă tinerii să apere țara. S-a dat startul recrutărilor masive

Armata Română a dat startul recrutărilor masive. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că sunt nenumărate posturi disponibile pentru femeile și bărbații sub 45 de ani. Află mai jos care sunt condițiile pentru a te înrola în Armata Română.

Recrutările pentru pasionații de cariera militară au fost deschise, fiind nevoie de personal în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Doritorii au doar câteva săptămâni la dispoziție pentru depunerea dosarelor.

Oportunitatea de a lucra în cadrul Armatei Române este una deosebită. Recrutările în cadrul armatei, sub egida Ministerului Apărării Naționale, nu sunt exclusive pentru bărbați, ci pot candida și femeile, în funcție de locurile disponibile. Cei interesați să devină soldați sau gradați profesioniști pot depune dosarele la centrele militare zonale, județene sau de sector până la data de 29 septembrie 2023. Termenul final pentru întocmirea dosarelor este 2 octombrie 2023.

Candidații interesați să se alăture Armatei Române trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care cetățenia română, un domiciliu stabil în România și o vârstă cuprinsă între 18 și 45 de ani, aceasta fiind calculată în funcție de datele programului de instruire. Informații detaliate despre condițiile și criteriile de recrutare, selecție și repartiție pot fi obținute de la personalul recrutor din unitățile militare sau de la birourile de informare-recrutare.

Armata Română pune accent pe selecția riguroasă a candidaților, motivul fiind menținerea unei echipe militare puternice și dedicată principalelor sale valori. Printre cerințele fundamentale se numără: cetățenia română, lipsa antecedentelor penale, neafilierea la partide sau organizații interzise de legislația română și neapartenența la culte sau asociații religioase care contravin normelor legale. De asemenea, fiecare candidat trebuie să fie declarat „Apt” în urma evaluărilor medicale.

Pe parcursul unui an de recrutare, birourile informare-recrutare creează un singur dosar pentru fiecare candidat. Aceste dosare sunt esențiale pentru a determina potențialul și dedicarea fiecărei persoane față de instituția militară. În cazul în care un candidat are mai multe opțiuni privind domeniul sau unitatea de formare, prima opțiune va fi considerată prioritară.  Armata Română, în spiritul tradiției sale, nu doar că oferă un loc de muncă, ci și o vocație. O vocație care îmbină disciplina, onoarea și dedicarea pentru protejarea valorilor și a teritoriului românesc, transmit reprezentanții instituției.  Această campanie de recrutare urmează unei serii de campanii similare desfășurate în vară, demonstrând angajamentul continuu al  MApN de a consolida și dezvolta forțele armate ale României, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *