FOTO & VIDEO Sute de credincioși alături de ÎPS Teofan, astăzi, la Sihăstria Voronei. „Sfântul Onufrie ne îndeamnă să înțelegem cât de importantă este pentru viața noastră liniștea”

Trei ierarhi, printre care și mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, au fost prezenți sâmbătă, 9 septembrie, la Sihăstria Voronei. Sâmbătă, la slujba religioasă de la Sihăstria Voronei ÎPS Teofan a slujit alături de un sobor de preoți și diaconi, dar au fost prezenți și doi ierarhi importanți. Este vorba despre PS Ieronim, episcop al Daciei Felix, și PS Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei.

Cu această ocazie a fost sfințit altarul de vară, dar și un corp de chilii. Sute de credincioși au luat parte la sfânta liturghie. El a făcut un îndemn către credincioși să găsească liniștea sufletească în codrii Sfântului Onufrie.

„Sfântul Onufrie, sărbătorit astăzi, ne îndeamnă să înțelegem cât de importantă este pentru viața noastră liniștea. Dacă atunci când nu erau nici telefoane, nici mașini, nici tot zgomotul lumii de astăzi,  erau oameni care simteau nevoia de a se retrage în liniste pentru sufletului propriu și în rugăciune pentru mântuirea lumii, cu atât glasul sihastrilor ne îndeamnă să căutăm și astăzi spații de libertate lăuntrică care nu pot fi dobândite în iarmarocul lumii de zi cu zi”, a spus ÎPS Teofan.

Foto: Marius Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *