Echinocțiul de toamnă 2023. În ce zi are loc și cum ne inflențează starea. Explicația spirituală a acestui fenomen

Echinocțiul de toamnă 2023 va avea loc sâmbătă, 23 septembrie la ora 09:50 și reprezintă momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică. Acest fenomen reprezintă echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.

Echinocțiul de toamnă 2023 marchează sfârșitul verii astronomice și ziua în care începe sezonul de toamnă. Zilele încep să fie mai scurte, iar nopțile mai lungi. Acest lucru va dura până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.

La data respectivă, soarele trece prin punctul autumnal, unul din cele două puncte în care ecliptică intersectează ecuatorul ceresc. Că urmare, ziua va fi egală cu noaptea și va avea 12 ore. De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeaşi dată datorită faptului că anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. De când a fost alcătuit calendarul gregorian (1582), echinocţiul de toamnă s-a produs la 21, 22, 23 sau 24 septembrie, mai des însă la 22 sau 23 septembrie.

Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal”, se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică.

Soarele se află deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară, potrivit  Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Cu ce simptome ne putem confrunta:

  • depresie (apatie, subapreciere, sentiment de vină, nefericire)
  • anxietate (simți că nu mai poți face față stresului)
  • schimbări ale stării de spirit (au loc treceri bruște de la o stare de spirit la alta)
  • tulburări de somn (avem tentația de a dormi foarte mult și ne este foarte greu să stăm treji pe parcursul zilei)
  • letargie (ne încearcă acea senzație de oboseală și neputință de a face față activităților cotidiene)
  • supraalimentarea (ne confruntăm cu o poftă excesivă de mâncare, în special cu dulciuri sau junk food)
  • probleme de ordin social (simțim o oarecare iritabilitate și dorință de a evita socializarea)
  • probleme sexuale (are loc o scădere a libidoului).

Echinocțiul de toamnă 2023. Explicația spirituală a acestui fenomen

Potrivit culturilor indigene, oamenii ar trebui să se ghideze după cele patru mari puncte ale naturii, din an. Acestea sunt Solstițiul de iarnă, Echinocțiul de primăvară, Solstițiul de vară și Echinocțiul de toamna. Fiecare reprezintă o călătorie spirituală, un ciclu spiritual pe care fiecare om trebuie să-l parcurgă.

Conștientizând faptul că suntem una cu natura, vom înțelege propriile cicluri de viață, care se întrepătrund cu cele ale naturii.

Toamna reprezinta momentul recoltei. Omul trebuie să conștientizeze abundența naturii și propria abundență. Ca și în natură, ciclurile omului sunt creșterea, recolta, moartea și renașterea. De aceea, echinocțiul de toamnă este momentul în care trebuie să onorăm abundența. Trebuie să schimbăm focusul, de la lipsuri spre belșug, potrivit RomaniaTV

Şef nou la Inspectoratul de Poliţie Judeţean din Botoşani. A fost adus din afara judeţului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *