Ce spune șeful IȘJ Botoșani despre testarea elevilor pentru consumul de droguri în școlile din județ

Mai multe instituții din Botoșani se vor implica în activităţi de prevenire şi educare în vederea diminuării fenomenului consumului de droguri în rândul elevilor. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc, campania va presupune implicit și discuții cu părinții.

Șeful IȘJ Botoșani spune că deocamdată elevii nu vor fi testați antidrog, întrucât nu există bază legală în acest sens.

Problemele vor apărea pe parcursul anului școlar, dar în acest moment ceea ce îmi doresc eu este ca tot personalul din  sistemul de învățământ botoșănean să fie ancorat în realitățile pe care le avem și să răspundă cerințelor sistemului, sistem care este format atât din elevi, părinți, colegi, societate civilă, Poate ne gândim la unele probleme care ar putea să apară, dar inevitabil apar și altele care cel puțin nu au legătură cu sistemul de educație. Ne dorim să nu avem probleme cu ceea ce se mediatizează atât de mult la nivel național, cu drogurile, Noi deja am discutat în Colegiul prefectural despre o campanie de prevenire și de conștientizare a periculozității a ceea ce reprezintă consumarea acestor substanțe, campanie în care să mergem mai departe de elev , să mergem și în mediul familial, acolo apelând la părinți”, a precizat Bogdan Suruciuc.

Noua abordare privind testarea elevilor pentru consumul de droguri în școli aduce o serie de schimbări semnificative în ceea ce privește monitorizarea și prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor. Conform declarațiilor secretarului de stat în cadrul Ministerului Educației, Sorin Ion, testarea antidrog se va face în funcție de anumiți factori, cu acordul părinților, potrivit playtech stiri.

Cine va decide elevii care vor fi testați antidrog

Potrivit declarațiilor secretarului de stat în cadrul Ministerului Educației, Sorin Ion, testarea antidrog nu va fi impusă în masă elevilor, ci va fi decisă de o comisie, iar procedura va necesita consimțământul părinților sau al elevilor majori.

Acest plan național de acțiune are scopul de a stabili cadrul normativ și procedural necesar pentru testarea antidrog în școli și va implica mai multe ministere pentru a asigura o abordare rapidă și ușoară a problemei. Sorin Ion a subliniat importanța confidențialității în procesul de testare și a asigurat că nu se va recurge la testări forțate. Elevii vor fi testați doar cu acordul explicit al părinților sau al elevilor majori, pentru a proteja drepturile și intimitatea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *