O sportivă din Botoșani s-a calificat la Jocurile Olimpice care vor avea loc, la anul, la Paris

O sportivă din Botoșani s-a calificat la Jocurile Olimpice care vor avea loc, la anul, la Paris. Este vorba de Patricia Cireș, o tânără de 21 de ani legitimată în prezent la CSM Iași. Botoșăneanca, născută la Manoleasa, s-a calificat la Olimpiadă cu echipajul de patru vâsle al României, după ce joi a obținut calificarea în finala Campionatelor Mondiale de canotaj de la Belgrad.

„Sunt foarte bucuroasă…  Aceste fete au reușit să califice barca după 23 de ani. De 23 de ani nu a fost calificat echipajul în această probă”, a declarat, pentru BotosaniNews, mama Patriciei, Alina Cireș.

Performanța echipajului de patru vâsle a fost apreciată și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Mezinele delegației României la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad, fetele din barca de 4 vâsle – Patricia Cireș, Cristina Drugă, Andrada Moroșanu și Ema Ciotău – au reușit să se califice în finala mondială a probei și, astfel, să prindă biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Încrezătoare, fetele și-au jucat șansa, au dat totul în cursă, au respectat tactica antrenorilor și vor concura la Jocuri. România a terminat pe locul 3 semifinală”, a scris COSR pe pagina de Facebook..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *