Autospecială nouă pentru pompierii din Botoșani. „E vorba nu numai de aparatură, de logistică, ci şi de o tehnologie nouă care va fi pusă la dispoziţia salvatorilor noştri”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a recepţionat, miercuri, 12 autospeciale de primă intervenţie pentru lucrul cu apă de înaltă presiune şi hidroperforare. Echipamentele fac parte dintr-un lot de 42 de autospeciale achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Celelalte 30 autospeciale vor ajunge în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din întreaga ţară până la finalul lunii viitoare.

Una dintre autospeciale a fost repartizată pentru pompierii de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Botoșani. Autospecialele sunt dotate cu un sistem care permite stingerea incendiilor, intervenţia ofensivă, perforarea oricărui material şi pulverizarea jetului de apă în interior la presiuni mari, cu un consum de apă redus, cameră cu termoviziune. Noile autospeciale au randament de stingere crescut şi utilizează cantităţi reduse de apă.

La evenimentul în cadrul căruia au fost recepţionate şi prezentate primele 12 autospeciale şi în cadrul căruia a fost făcută şi o demonstraţie privind modul în care se poate lucra folosind echipamentele, a luat parte şi ministru Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.
„E vorba nu numai de aparatură, de logistică, ci şi de o tehnologie nouă care va fi pusă la dispoziţia salvatorilor noştri. Această tehnologie şi aceste instalaţii vor facilita intervenţiile în caz de incendii, vor salva vieţi. Este încă un pas dintr-un program mai larg pe care MAI îl desfăşoară de mai mulţi ani pentru echiparea pompierilor noştri salvatori şi în general a tuturor celor care intervin în situaţii de urgenţă”, a spus Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *