Produse lactate, fructe și legume proaspete pentru preșcolarii și elevii din Botoșani

Autoritățile județului Botoșani au stabilit, marți, ce produse vor primi elevii în noul an școlar, în cadrul Programului pentru Școli al României. În cadul ședinței operative a Comisiei de implementare a programului pentru școli al României în județul Botoșani, care a avut loc la Prefectură,, s-a decis, pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, ca elevii din Botoșani să primească două porţii de fructe şi/sau legume, trei porţii de lapte, două porţii de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie, potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului.

Resursele financiare necesare Programului pentru şcoli al României ce va fi implementat la nivel naţional în perioada 2023-2029 se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, repartizate pe judeţe şi municipiul Bucureşti.
 ”Programul pentru școli al României are două componente: acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, precum şi pentru preşcolarii şi elevii incluşi în învăţământul special, de fructe şi legume proaspete, de lapte şi produse lactate şi de produse de panificaţie în limita unei valori zilnice și finanţarea măsurilor educative care însoţesc distribuţia fructelor, legumelor, laptelui şi produselor lactate. Scopul nostru este ca elevii să primească produse sănătoate, programul să funcționeze eficient și totodată să încurajăm producătorii locali să participe. Am propus să se ofere o atenție mai mare la calitatea produselor și o consistență mărită a măsurilor educative care însoţesc distribuţia fructelor, legumelor, laptelui şi produselor lactate”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.
Î

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *