Probleme cu transportul elevilor într-o comună din Botoșani, la început de an școlar. IŞJ caută soluţii

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani caută soluții pentru asigurarea transportului elevilor într-o comună din județ, după ce unul din microbuzele școlare, cu grad de uzură ridicat, a fost indisponibilizat.

Este vorba de comuna Corlăteni, acolo unde sunt probleme cu asigurarea transportului la școală a peste 100 de copii, la început de an școlar.

În acest moment singura problemă identificată cu microbuzele școlare ar fi la Corlăteni, acolo fiind două microbuze, unul care poate asigura transportul elevilor, celălalt fiind indisponibilizat. Unul este dat la școală, celălalt de la primărie are un grad de uzură ridicat iar domnul primar a spus că nu poate să-și asume responsabilitatea transportului elevilor. Sperăm să  identificăm soluțiile care sunt cele mai bune pentru transportul acelor copii. S-au purtat discuții, inclusiv cu domnul primar, mergând până la cooptarea unui tansportator autorizat”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

De altfel, IȘJ a transmis necesarul de microbuze școlare către Ministerul Educației iar, în paralel, Consiliul Județean Botoșani derulează un proiect ce vizează achiziția de microbuze ecologice pentru transportul școlarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *