Poliţia face precizări în cazul femeii împuşcate în judeţul Botoşani. Arma, deţinută ilegal

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşania făcut, marţi dimineaţă, precizări în cazul femeii de 51 de ani împuşcată mortal în localitatea Hilişeu Horia. Potrivit Poliţiei, arma neletală cu aer comprimat era deţinută ilegal, ea fiind introdusă în ţară în mod clandestin.

Poliţitşii botoşăneni susţin că luni seară, în jurul orei 20:00, au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie, de 50 de ani, din comuna Hilișeu Horia a fost găsită în stare de inconștiență în locuință.

Aceasta prezenta o plagă împușcată la nivelul gâtului, ulterior fiind constatat decesul de către cadrele medicale. În camera în care se afla victima a fost descoperită o armă neletală, cu aer comprimat pentru tir sportiv.

„Din primele verificări s-a stabilit faptul că arma respectivă era procurată dintr-o altă țară si introdusă în România de o cunoștință a familiei victimei, fiind utilizată pentru a alunga animalele sălbatice din apropierea gospodăriei.
Arma este din categoria celor supuse autorizării, însă proprietarul nu era autorizat în acest sens. S-a constituit echipă operativă și sunt desfășurate activități specifice pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, susţine IPJ.

Faţă de bărbatul care a folosit arma se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și contrabandă.

FOTO Nenorocire într-o localitate din Botoșani! O femeie a fost împușcată mortal de soț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *