Elev de nota 10: Alexandra Georgiana Buchi, singurul elev fără nicio emoţie la admiterea la liceu

alexandra buchi
Alexandra Buchi

Alexandra Georgiana Buchi este elevă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Ea a absolvit recent clasa a VIII-a, iar la examenul de capacitate a obţinut nota 10 atât la română, cât şi la matematică. Alexandra este singurul elev din judeţ care a avut media 10 la testele naţionale, spre mândria atât a profesorilor, cât şi a familiei sale.

Adolescenta a muncit în anii de gimnaziu extrem de mult. A terminat clasa a VIII-a cu media 10 pe linie şi îşi dorea foarte mult nota maximă şi la capacitate.

Sunt mândră de rezultat şi, sincer, nu mă aşteptam să fiu singura. Eu mi-am dat foarte mult interesul şi am lucrat mult şi mă aşteptam să iau o notă mare. Profesorii ne-au ajutat foarte mult. Anul acesta au lucrat foarte mult cu noi„, a spus Alexandra.

De altfel, profesorul său de română, care i-a fost şi diriginte, Irina Hăilă, are multă încredere în Alexandra.

Despre Alexandra nu putem spune că este un copil care se înscrie în norme. Ea a avut relaţii foarte bune cu toţi colegii din clasă, dar are şi ceva în plus. Noi dăm tuturor elevilor aceeaşi cantitate de cunoştinţe şi aceeaşi calitate a informaţiilor, dar nu toţi elevii obţin rezultate şi performanţe”, a afirmat profesorul-diriginte.

La fel de mândră de performanţele Alexandrei este şi mama acesteia, judecătorul Luminiţa Froicu, cea care a încurajat-o în permanenţă.

Alexandra a fost un copil foarte bun. Începând din clasa I are foarte bine. Notele au fost maxime şi nu m-a surprins foarte mult rezultatul. Mă bucură şi sunt foarte mândră de ea„, a declarat Luminiţa Froicu.

Alexandra îşi propune să continue liceul la Mihai Eminescu, după care îşi doreşte să devină stundent la medicină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *