FOTO! Pompierii botoșăneni, activitate cu peste 80 de copii în „Tabăra din inima satului”

Pompierii botoșăneni au răspuns invitației Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” din Nicolae Bălcescu și au participat la „Tabăra din inima satului”, transmite printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Le-au vorbit celor peste 80 de copii, pe înțelesul lor, cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni.

I-au învățat să acorde primul ajutor, dar și cum să se comporte în diferite situații fie ca e vorba de incendii, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi le-au explicat și în ce situații intervin cu autospeciala de stingere cu apă și spumă, dar și cum se  folosește fiecare accesoriu.

Copiii au avut posibilitatea să învețe și practic cum să procedeze în situații în care viața lor sau a celor din jur este în pericol, inclusiv prin parcurgerea unui treseu tehnico-aplicativ, asemănător celui din concursul „Cel mai puternic pompier”.
Când pompierii și-au luat la revedere de la copii, aceștia au declarat, în cor, că „a fost cea mai frumoasă zi din viața noastră”!
La activitatea de informare și educare preventivă, organizată în baza Protocolului de colaborare încheiat între ISU Botoșani și Arhiepiscopia Iașilor, a participat și Simona Jitaru, voluntar în cadrul Programului național #SalvatorDinPasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *