Obiectivul lui Dan Alexa la FC Botoșani. Cum a reușit să-l pună „în dificultate” pe Valeriu Iftime

În cursul zilei de vineri, 1 septembrie, FC Botoșani a anunțat venirea lui Dan Alexa (43 de ani). FC Botoșani nu traversează cel mai bun moment, iar formația moldoveană nu are niciun succes în noul sezon de Liga 1 și ocupă penultimul loc în clasament, după 7 etape. Pentru a scăpa echipa din această pasă proastă, Valeriu Iftime l-a adus pe Dan Alexa și a dezvăluit care este primul obiectiv al antrenorului.

Totodată, Valeriu Iftime a anunțat și ce urmează pentru Mihai Ciobanu, cel care a fost „principalul” celor de la FC Botoșani în ultimele luni.

Noi aveam un lot și credeam că este gata, însă venirea lui Dan Alexa ne-a pus puțin într-o paradigmă nouă. S-ar putea să mai aducem ceva. Ne trebuie un vârf, pentru că plecarea lui Roman II m-a lăsat descoperit.

Obiectivul este să capaciteze echipa să joace fotbal și să ieșim din zona aceasta. Nu poți să spui că vrem să evităm retrogradarea, pentru că e ca și cum ai zice că vrei să mănânci dimineața. Toată lumea vrea asta. Nu pot stabili un obiectiv acum, dar vreau să vadă ce poate să facă din această echipă și ce poate scoate din ea.

(n.r. despre situația lui Mihai Ciobanu) Vedem, e discutabil aici. El a avut atribuții de principal la prima echipă… Vedem, poate va lucra în continuare la Centrul de Copii și Juniori”, a spus Iftime, la Digisport.ro.

Ultimele vești despre accidentarea lui Sebastian Mailat

În timpul cantonamentului din Austria, Sebastian Mailat a simțit dureri la genunchi, iar ulterior s-a constatat că a suferit o accidentare la ligamente. În acea perioadă, fotbalistul Botoșaniului era urmărit atent de lituanienii de la Zalgiris Vilnius, însă mutarea a picat tocmai din cauza celor întâmplate.

Întrebat despre accidentarea lui Sebastian Mailat, Valeriu Iftime a oferit ultimele detalii. Patronul celor de la FC Botoșani a spus că mijlocașul se află în perioada de recuperare și urmează să revină pe teren peste aproximativ două luni.

„Mailat este precum copilul meu de acasă. Se pregătește, dar mai întâi trebuie să fie sănătos. Face recuperare la București, iar eu îl aștept cu mult drag.

Fac tot ce îmi spune el și vreau să îl ajut să redevină fotbalistul meu bun. Deocamdată se recuperează și nu pot să spun mai mult. După două luni va intra în pregătirea cu noi și sper să fie cum a fost anul trecut”, a spus Iftime, pentru Digisport.ro.

n sezonul trecut, Mailat a marcat 16 goluri pentru FC Botoșani. Singurii atacanți care l-au depășit au fost Andrea Compagno (FCSB, 20) și Marko Dugandzic (Rapid, 22), potrivit digisport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *