Noile reguli pentru transportul elevilor: condițiile în care elevii vor beneficia de gratuitate sau de suma forfetară

Ministerul Educatiei schimba din nou normele metodologice privind transportul rutier pentru elevi. Potrivit noilor reglementari, elevii pot beneficia de gratuitate la transportul public rutier judetean si interjudetean doar daca nu exista asigurat transport public local, inclusiv metropolitan intre localitatea de domiciliu si localitatea in care se afla unitatea de invatamant.

Pentru acest lucru, parintii elevilor/elevii majori sunt obligati sa comunice unitatii de invatamant, in scris, in primele 5 zile lucratoare de la inceputul anului scolar, traseul si operatorul de transport folosit.

Operatorii de transport vor elibera lunar elevilor documente de transport individuale, care vor avea inscrise distanta pentru care sunt valabile si valoarea acestora, fara a solicita contravaloarea acestora.

In cazul in care elevii NU pot fi scolarizati in satul, comuna, orasul sau municipiul de domiciliu si NU beneficiaza de existenta serviciilor de transport public, serviciu de transport comercial de transport de tip curse scolare si nici de transport cu mijloacele de transport apartinand unitatilor de invatamant sau consiliilor locale, acestia beneficiaza, pe durata cursurilor scolare, de o suma forfetara lunara.

Suma forfetara este unica la nivelul judetului si stabileste tariful mediu lei/kilometru de care beneficiaza elevii din unitatile de invatamant preuniversitar din judetul respectiv. Asigurarea sumelor forfetare se face pe baza tarifelor aprobate de consiliile judetene, cu avizul conform al ANRSC.

Toate aceste reglementari apar intr-un Proiect de Hotarare de Guvern pus in consultare publica de Ministerul Educatiei.

Sursa:portalinvatamant.ro.

O tânără din Botoșani, singurul medic care s-a încumetat să preia Cardiologia unui mare spital. „Am resursele necesare să pot să tratez pacientul corespunzător”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *