Dan Alexa a început deja treaba la FC Botoșani. Va sta pe bancă la meciul de luni

Foto: sspolitehnica.ro

FC Botoșani nu traversează cel mai bun moment, iar formația moldoveană nu are niciun succes în noul sezon de Liga 1 și ocupă penultimul loc în clasament, după 7 etape.

Pentru a redresa situația de la echipă, Valeriu Iftime a decis să-l numească pe Dan Alexa, iar tehnicianul a început deja treaba la FC Botoșani. Finanțatorul clubului a dezvăluit că antrenorul a semnat un contract valabil pe doi ani și va debuta în duelul cu Hermannstadt, programat luni, de la ora 18:30, pe Digi Sport 1.

„Dan Alexa este antrenorul celor de la FC Botoșani. A semnat ieri contractul, astăzi l-am înregistrat și va sta pe banca la meciul de luni. Este la Botoșani și are antrenament la ora 17:30. Obiectivul este să capaciteze echipa să joace fotbal și să ieșim din zona aceasta. Nu poți să spui că vrem să evităm retrogradarea, pentru că e ca și cum ai zice că vrei să mănânci dimineața. Toată lumea vrea asta. Nu pot stabili un obiectiv acum, dar vreau să vadă ce poate să facă din această echipă și ce poate scoate din ea. A semnat pe doi ani, cu opțiune de prelungire”, a spus Iftime, pentru Digisport.ro.

Nicolae Dică a fost dorit și el de Botoșani

Zilele trecute, Iftime spunea că, din punctul său de vedere, Dică ”s-a speriat” de distanța dintre Pitești, orașul în care locuiește, și Botoșani, motiv pentru care a spus pas propunerii moldovenilor.

„Nicolae (n.r.- Dică) a venit aseară la Botoșani și cred că s-a speriat de distanță. De la Pitești la Botoșani poți să mănânci două oale de sarmale și zece pâini. Nu știu ce s-a întâmplat. Dică a renunțat. Nu înseamnă că e mai slabă oferta pentru Dan. Eu spun doar ce s-a întâmplat.

Până la urmă nu există o logică atât de bine conturată de a alege un antrenor, doar flerul. În România, orice antrenor ori e praf, ori e geniu. Am vorbit cu Dan de câteva ori, mă gândeam la unul care are mână forte în vestiar. Nu cred că Junior Pius poate greși într-un meci de 5 ori, așa cum a făcut-o în ultimele meciuri. Cred că a fost neatent.

Dan cred că este antrenorul care poate instaura o rigoare în vestiar. Fără rigoare deosebită nu poți face performanță la Botoșani. Anii trecuți, am văzut câteva antrenamente, mi-era jenă de cum se comportau, cum strigau, dar doar așa au rezistat. Cred că Dan are puterea asta, îl aștept cu tot dragul.

Am nevoie de niște rezultate, sunt supărat. Da, eu trăiesc cu retrogradarea în casă. Nu am deloc sentimentul unui războinic. Dacă vine retrogradarea vine, e o stare firească, atât pot. Dar cred că pot mai mult. Dacă retrogradez, o să plâng foarte tare, dar nu cred că o să plâng prea curând”, a transmis Valeriu Iftime, la Liga Digisport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *