Vești bune pentru șoferi. Guvernul prelungește valabilitatea polițelor RCA Euroins

Guvernul a anunţat că aprobă, joi, prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, explicând că această modificare este legitimă.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi, că modificarea este legitimă, având în vedere sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins.

Poliţele RCA vor fi valabile până pe 8 decembrie, a mai precizat şeful Guvernului.

O altă decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie.  Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins. Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național„, a anunţat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

Prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile, se precizează în nota de fundamentare a proiectului, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *