Nereguli depistate de polițiști la mai multe societăți comerciale din județul Botoșani. Amenzi și zeci de articole vestimentare confiscate

razie bazar TatiNereguli constatate în cadrul unei acțiuni a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la societăți comerciale din județ. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat, în această săptămână, o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul criminalității de natură economico-financiară, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, polițiștii au desfășurat activități de control în municipiile Botoșani și Dorohoi și în orașele Săveni și Darabani, fiind verificați 13 agenți economici care comercializau produse de proveniență asiatică.

”În urma neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale, privind obligația utilizării aparatelor de marcat electronice, în valoare de 34.500 de lei și au fost confiscați 5.600 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat. Totodată, polițiștii au confiscat 30 de articole vestimentare care purtau inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care entitatea economică verificată nu deţinea documente legale de provenienţă şi cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Un cunoscut om de afaceri din Botoșani, condamnat într-un dosar penal privind dezmembrarea unei mașini închiriate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *