S-a stabilit firma care va face lucrările de extindere și modernizare a Secției de Oncologie a Spitalului Județean Botoșani

O asociere condusă de firma botoșăneană ABC-Con Internaționa SRLl și-a adjudecat contractul pentru modernizarea și extinderea Secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, scos la licitație de către Compania Națională de Investiții (CNI), în cadrul proiectului Consiliului Județean (CJ) Botoșani de modernizare a sistemului sanitar, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de CJ.

„Am promis că vom moderniza sistemul sanitar și vom continua să o facem, indiferent de problemele ce se ivesc. Pentru a dezvolta baza materială a spitalului, așa cum am făcut-o și în ultimii ani, vom implementa toate proiectele pe care le-am pregătit. Modernizarea și extinderea Secției de Oncologie este un proiect prioritar și presupune investiții care să ducă la optimizarea activităților prestate de către cadrele medicale, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Implementarea proiectului, a cărei valoare totală este de aproximativ 6,6 milioane de euro, presupune o perioadă de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Investiția de la Oncologie  presupune extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică. În paralel, vor fi redimensionate instalațiile electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale și va avea loc o recompartimentare a întregii clădiri după legislația în vigoare.

Proiectul finanțat de CNI asigură și dotările necesare pentru Secția Oncologie.

Colega de salon a Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la spitalul din Botoșani, rupe tăcerea: ”Când am ridicat capul, era vânătă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *