Cea mai valoroasă bancnotă a Botoşaniului. De unde puteţi obţine „Personalităţi din Botoşani”!

A fost lansată oficial cea mai valoroasă bancnotă a Botoşaniului. Este vorba de bancnota cu valoare nominală de 0 euro, care se numeşte „Personalităţi din Botoşani” şi care are imaginea cu Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian.

Lansarea a avut loc, mircuri, la sediul provizoriu al Muzeului Judeţean Botoşani, în prezenţa directorului Istituţiei, Aurel Melniciuc, a administratorului public al judeţului Botoşani, Cristian Nistor, a directorului Direcției Județene de Cultură, Dănuţ Huţu, a lui Mihai Cornaci, consilier al Societății Numismatice Române, dar şi a câtorva pasionşi de numismatică şi oameni de cultură.

„Este cea de-a 12-a bancnotă care a fost lansată pentru România din cele 18 sloturi care au fost alocate de către banca Central Europeană pentru ţara noastră. E o bancnotă a cărei menire este să relanseze imaginea de brand naţional în toată comunitatea europeană”, a spus Aurel Melniciuc.

Au fost tipărire 11.000 de astfel de bancnote, care vor fi puse în vânzare de Muzeul Judeţean, prin toate casele memoriale şi prin muzeele din subordine, dar şi Memorialul Ipoteşti- Centrul de Studii Mihai Eminescu.

”Personalități din Botoșani” a fost tipărită de Eurosuvenir România, persoană juridică cu sediul în România, este deținătorul mărcii înregistrate „bancnota suvenir de 0 euro” pe teritoriul României.

Celelalte 11 bancnote au pe ele pe Ștefan cel Mare, Palatul Culturii din Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Albă Carolina, Masivul Bucegi, Castelul Karolyi din Carei, Delta Dunării, Transfăgărășan, Timișoara 2023, Sibiu şi Museum Simţurilor București.

Colega de salon a Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la spitalul din Botoșani, rupe tăcerea: ”Când am ridicat capul, era vânătă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *