Maternitatea Botoșani, reorganizată din temelii. Medicul Monica Adăscăliței: Sunt niște probleme vechi, împământenite în sistemul medical, și vă asigur că se vor stopa 99%

Maternitatea Botoșani reorganizată din temelii. Declarația a fost făcută, miercuri, de managerul Spitalului Județeaan ”Mavromati” Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, care a afirmat că acest proces a început deja și va cuprinde întreaga unitate spitalicească.

Până pe 31 august vom trimite către minister o nouă organigramă și o nouă structură a Spitalului Județean ”Mavromati” , o reorganizare pe mai multe paliere, dar primordial este situația de la maternitate , unde o vom reorganiza din temelii, organizatoric, structural. (…). În momentul în care se va face reorganizarea secției exterioare, clar că măsurile vor porni de la bază, însemnând din punct de vedere al conducerii, al structurii, al conduitei, tot ce se întâmplă în acest moment la maternitate, dar și protocoale, proceduri,”, a precizat medicul Monica Adăscăliței.

Aceasta spune că din punct de vedere al actului medical și al problemelor organizatorice, la Maternitatea Botoșani sunt probleme vechi, însă speră să le rezolve în mandatul de manager.

”Într-adevăr sunt niște probleme vechi, împământenite în sistemul medical, și vă asigur că se vor stopa 99% . Nu știu dacă voi reuși 100%, dar acele cutume vechi se vor schimba. Urmează să discut cu personalul, pentru că trebuie schimbată modalitatea de adresabilitate către pacienți. Atât personalul medical are drepturi și obligații, cât și pacienții au drepturi și obligații. Acel dialog îmtre pacient și personalul medical trebuie să fie decent de ambele părți”, a mai spus managerul Spitalului Județean Botoșani.

FOTO Accident cu trei victime, printre care doi minori, la Botoșani! Un șofer băut a intrat cu mașina într-un cap de pod

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *