Problema achiziției de materiale consumabile de către părinți în grădinițele din municipiul Botoșani, ridicată de consilierii locali: Este ceva foarte rușinos ca în 2023 să vorbim de hârtie igienică, șervețele, săpun lichid..

Doi consilieri locali au ridicat, marți, în ședința de Consiliu Local, problema achiziției de materiale consumabile de către părinți în grădinițele din municipiul Botoșani. Raluca Curelariu l-a întrebat pe primarul Cosmin Andrei, dacă s-au luat măsurile necesare, astfel încât să nu se mai ajungă ca la începutul școlii părinții să primească liste cu materialele sanitare pe care trebuie să le după pentru copii la grădiniță.

O interpelare pe această temă a fost făcută și de consilierul Eugen Țurcanu, care a spus că unitățile de învățământ primesc sume consistente din bugetul local pentru achiziția de materiale sanitare și nu este normal ca în 2023 să se mai ceară bani părinților pentru hârtie igienică.

”Săptămâna trecută mi-am dus copilul la o grădiniță cu program de vară și mi s-au cerut toate cele din listă, cu toate că știu că se dau bani cu duiumul. Sunt bani pentru materiale de întreținere, dar mereu e această boală de a  cere părinților bani pentru materiale de igienă. Este ceva foarte rușinos ca în 2023 să vorbim de hârtie igienică, șervețele, săpun lichid, când bugetele unităților școlare sunt îndestulătoare în ceea ce privește materialele de curățenie”, a precizat Eugen Țurcanu.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, le-a răspuns consilierilor că aceste consumabile sunt cerute părinților doar de unele educatoare. El spune că a avut o ședință cu directorii de școli, cărora le-a transmis să facă tot posibilul pentru a nu mai avea astfel de situații.

Fac și eu un apel public către botoșăneni, dacă există astfel de solicitări, să îmi transmită unitatea de învățământ și profesorul care a făcut acest lucru. Am mai făcut și anul trecut, dar oamenii sunt reticenți. Cred că am avut o singură dată o listă cu materialele necesare începerii anului școlar. Vă garantez că sunt bani pentru toate aceste materiale sanitare la școli”, a spus Cosmin Andrei.

Lista cu inspectorii școlari care activează în noul an școlar la Inspectoratul Școlar Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *