Încă două spitale din Botoșani, sub amenințare cu bombă. „Fără vizite în spital, legitimarea tuturor persoanelor la intrare”

Trei spitale din județul Botoșani au fost, duminică, sub amenințare cu bomba, însă doar unul a luat în serios această alarmă și a chemat autoritățile, respectiv Spitalul Municipal Dorohoi. Avertizarea că s-au pus bombe a venit printr-un email, iar vizate erau Spitalul Județean Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Municipal Dorohoi. Pe listă mai erau și spitale din alte județe.

„Eu sunt plecat, dar am solicitat Comitetului Director din spital anunțarea autorităților competente, măsuri pentru ziua de astăzi: fără vizite în spital, cu legitimarea tuturor persoanelor la intrarea în unitate, cu sporirea măsurilor de pază”, a declarat directorul Spitalului Dorohoi, Valerian Andrieș.

Potrivit acestuia, un email de amenințare a fost trimis în mai multe spitale din România. El a decis să ia măsurile necesare pentru a fi sigur că nu există niciun pericol.

„Eu am văzut emailul și acolo am văzut toate spitalele în care există această amenințare cu bombă. Sunt foarte multe spitale din România, probabil se fac verificări în toate spitalele”, a spus Andrieș.

În urma apelului 112 la fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și jandarmerie care au luat măsuri de securizare a zonei. Totodată a fost sesizată, conform protocolului în astfel de cazuri, unitatea antiteroristă din cadrul SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *