Liderul unui ONG din Botoşani, revoltat că moartea Alexandrei este speculată politic

Liderul unui ONG din Botoşani este revoltat că moartea Alexandrei este speculată politic, iar unele formaţiuni politice locale vor să obţină voturi de pe urma acestei tragedii. Reprezentantul societăţii civile, care a insistat ca numele să nu îi fie făcut public, a trimis pe adresa redacţiei un mesaj prin care arată că „USR se urcă pe cadavre pentru a stoarce voturi din tragedia de la Maternitatea din Botoșani”.

Mesajul este însoţit de o fotografie, care reprezintă un print screen după ă convorbire dintre membrii USR, în care Raluca Curelariu, consilier local USR, scrie că e „important e ca petiția să ia avânt, nu să apară ca am ințiat-o noi”.

„USR calcă pe cadavre pentru a specula politic moartea Alexandrei, tânăra gravidă care a decedat la Spitalul Județean Botoșani, după o noapte în care nu a primit asistență medicală. Primul pas a fost făcut de deputatul USR Emanuel Ungureanu care s-a deplasat val-vârtej la Botoșani, ca să se suie pe valul de revoltă al cetățenilor. Însă demiterea managerului spitalului a lăsat fără obiect avântul USR, ceea ce a determinat organizația locală să caute o nouă țintă. În colimator a fost luat directorul medical al spitalului, împotriva căruia USR lansat o petiție online în care îi cer demisia”, ne-a scrie lideurl acelui ONG..

Pentru a ascunde interesul politic din spatele acestui demers, USR-iștii au decis să nu pună sigla partidului pe petiție.

„De asemenea, membrii de partid au primit instrucțiuni să semneze petiția și să o distribuie pe Facebook către grupurile locale și județene ale USR, dar li s-a atras atenția „să nu dea share” la postarea ce urma să fie făcută pe pagina de Facebook a partidului. „Important e [ca] petiția asta să pornească și să ia avânt, nu să apară că am inițiat-o noi” – se precizează în instrucțiunile date către USR-iști”, a mai scris acesta.

În numele tuturor “Alexandrelor”: protestul pornit în Botoşani va ajunge duminică la Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *