O fetiță de doi ani, dintr-o comună din Botoșani, a ajuns la spital după ce a înghițit detergent. Mama a sunat la 112

O fetiță de doi ani, dintr-o comună din Botoșani, a ajuns la spital după ce a înghițit detergent. Este vorba despre o copilă din localitatea Tudora, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a înghițit, accidental, o capsulă de detergent lichid. S-a întâmplat miercuri seară. Mama micuței a sunat după ajutor la 112.

La caz a ajuns echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a constatat că fetiță era conștientă și a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau nas toate obiectele pe care le găsesc.

Pentru a preveni altfel de situații, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️Păstrați substanțele toxice ( agenții de înălbire, detergenții de rufe sau vase, produsele pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțele pentru curatat mobila și alți produși de curățare, insecticidele etc) doar în ambalajele originale și depozitează-le în locuri inaccesibile copiilor (magazii sau dulapuri încuiate).

▪️Nu lăsați la îndemâna copiilor medicamente și nu le spuneți că sunt „bomboane” sau „dulceață”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *