Eric Cracană, copilul fenomen din Botoșani, triumfă și la Festivalul Internațional „Capitala Muzicală” din Sibiu

Eric Cracană, copilul fenomen din Botosani, a triumfat la Festivalul InternaționalCapitala Muzicală” din Sibiu, adjudecându-și Trofeul Categoriei Muzică Ușoară și Premiul Special Art by FuegoIn weekendul 18-20 august 2023, Sibiu a fost Capitala Muzicii și a organizat Festivalul Internațional de muzică pentru copii si tineret, aflat la cea de-a XI-a ediție. Un juriu remarcabil format din: Felicia Filip (soprana, director al Operei Comice pentru copii Bucuresti, presedintele juriului), Cristian Mihailescu ( tenor si regizor de opera), Crina Mardare (profesor de canto și antrenor vocal la X Factor) Stela Avesalon ( pianista si profesor), Ileana Vieru (jurnalist de radio), Rodica Tulbure (jurnalist de radio), Mihaela Grigorasc (compozitor și regizor muzical), Nicoleta Stoian ( secretar muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu), Elena Hasna (profesor de canto) și Darius Pasare (câștigătorul trofeului editiei 2022) a avut o misiune grea– să găsească cea mai bună voce, interpretare și cel mai charismatic concurent.

La doar 14 ani, Eric este  un talent muzical promițător, care a reușit cucerească inimile publicului și se impună ca o adevărată senzație la festival, obținând două distincții deosebite: Trofeul Categoriei Muzică Ușoară și prestigiosul Premiu Special Art by Fuego.

Într-o competiție plină de măiestrie și pasiune, Eric a strălucit pe scena secțiunii de muzică ușoară, impresionând juriul și publicul prezent prin talentul său remarcabil. În cadrul festivalului care s-a desfășurat pe 4 categorii majoremuzică ușoară, muzică instrumentală, muzică populară și muzică folk – Eric a demonstrat că pasiunea și eforturile sale îl plasează în elita artiștilor tineri și talentați.

Remarcabil este faptul secțiunea de muzică ușoară a atras cei mai mulți concurenți, cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani, fapt ce subliniază și mai mult măreția performanței realizate de Eric Cracană.

Nu doar Trofeul Categoriei Muzică Ușoară i-a fost înmânat lui Eric, ci și Premiul Special Art by Fuego, un premiu cu adevărat special oferit de prestigioasa Asociație „Art by Fuego – Artă pentru suflet„. Acest premiu reflectă recunoașterea din partea unor personalități de marcă din industria muzicală și reprezintă o investiție în viitorul tânărului artist.

Botoșăneanul va participa la un turneu în SUA

Într-o altă notă deosebită, Eric Cracană va face parte din distribuția unui muzical, un proiect ce se anunță a fi de o amploare impresionantă. Tânărul artist va participa la un turneu în Statele Unite ale Americii, având onoarea de a urca pe scenele unor orașe de referință precum Washington, Los Angeles, New York, dar și în Canada, la Toronto. De remarcat faptul Eric este cel mai tânăr participant la acest proiect remarcabil, semn potențialul său a fost recunoscut la cel mai înalt nivel. Șansa de a străluci în America este rezultatul unui important premiul al II-lea la Festivalul Internațional ‘Colors of voices song contest’, desfășurat in luna iunie in Germania, unde Eric a reprezentat nu doar orașul Botoșani ci și întreaga Românie. Mai mult, în luna mai a acestui an, Eric a câștigat trofeul Floricele de mai a concursului desfășurat în Călărași, unde a fost recompensat pentru interpretarea sa cu suma de 8000 lei.

Eric Cracană devine astfel o adevărată sursă de inspirație pentru tinerii artiști și pentru toți cei care îndrăgesc muzica de calitate. Cu un viitor strălucit în față, talentul său și pasiunea pentru muzică promit continue încânte și impresioneze audiențele din întreaga lume. Eric se pregătește în cadrul studioului vocal Cheia Sol Music Studio cu prof. Oana Pușcașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *