Fostul manager al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, despre medicul care nu a intervenit în cazul tinerei care a murit: ”Era marcată de eveniment, era speriată”

Fostul manager al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Angel Călin, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că a avut o discuție cu medicul Mariana Pitrop, după moartea tinerei de 25 de ani.

Călin spune că medicul, care a fost de gardă în acea noapte și a refuzat intervenția în cazul Alexandrei, era speriată și marcată de eveniment.

Era marcată de eveniment, era speriată. Nu și-a exprimat acest punct de vedere, dacă a făcut tot ce a fost posibil sau imposibil de făcut. Femeia, în activitatea ei, uitându-ne pe parcursul activității ei, probabil nu este la prima situație de acest gen. Am înțeles că au mai fost probleme, cu mame ori copii. A avut și în trecut probleme”, a declarat Angel Călin.

Managerul destituit astăzi, a spus că marți a fost, împreună cu directorul medical al Spitalului Județean, pentru a vedea cum se comportă cadrele medicale cu pacienții.

La maternitate sunt lucruri foarte grave. Și nu de acum, de mult timp. Eu îmi asum ceea ce spun. Acolo trebuie să se excludă o dată pentru totdeauna feuda, că pacientul este al meu și doar al meu. Toți pacienții care intră pe ușa maternității să fie tratați unitar, nu doar că este la cabinetul privat al doamnei doctor X si doar doamna doctor X are autoritatea să intervină când pacienta este în dificutate.  Am fost marți la raportul medicilor să identificăm partea de umanitate, dacă există. Acolo, la maternitate, trebuie clarificate lucrurile de la zero. Medicii să fie responsabilizați pentru ceea ce fac și mai ales pentru actul medical. Trebuie să se termine cu feuda, că fiecare medic are pacienții lui. Medicul de gardă este medicul tuturor pacienților”, a mai spus Călin.

Imediat după conferința de presă, Angel Călin a fost înlocuit în funcție cu medicul Monica Adăscăliței, fost director la Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

O mamă din Botoşani este disperată. Fiica ei a plecat de acasă şi nu s-a mai întors

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *