Peste o mie de botoșăneni prezenți sâmbătă la Festivalul Național de Muzică „Seri Melancolice”

Peste o mie de botoșăneni au ales să-și petreacă sâmbăta la Festivalul Național de Muzică „Seri Melancolice” și nu au regretat. Gala lauriaților și recitalurile programate de organizatori – Consiliul Județean Botoșani, prin Memorialul Ipotești, și GAL Valea Bașeului de Sus – au transformat cea de a doua seară a Festivalului într-una de vis pentru cei prezenți la Memorialul Ipotești.

Editorul de carte Valentin Ajder, profesorul Vianu Mureșan și profesorul Cristian Crăciun au urcat pe scenă și au făcut un moment inedit, în care au îmbinat muzica bună cu o scurtă incursiune în istoria folk-ului. A fost doar încălzirea pentru ceea ce urma să vină. Cristi Dumitrașcu, realizatorul singurei emiziuni de folk de la Rock FM, „s-a dezbrăcat de haina” de prezentator și a intrat în cea de invitat. Singur, apoi alături de Marcian Petrescu și Planul B, Cristi Dumitrașcu a destins atmosfera cu piesele lui satirice, pregătind publicul pentru Țapinarii, împreună cu care a și cântat.

Spectatorii prezenți în amfiteatrul, dar și cele câteva sute răspândite prin livadă și curtea Memorialului au avut ocazia de a retrăi „Amintirile din copilărie” ale lui Creangă, povestite, pe muzică, un pic altfel de Ada Milea, care a încheiat apoteotic seara de folk satiric.

Ultima seară a Festivalului Național de Muzică „Seri Melancolice” va fi dedicată blues-ului, spectacolul urmând a fi asigurat de Soul Serenade, Blue Drops (Berti Barbera & Nicu Patoi) și Storytellers (Marcian Petrescu & Mihai Taco).

„«Seri Eminesciene» este o nouă abordare a ceea ce înseamnă un festival de artă, care îmbină muzica bună cu literatura, workshop-urile de poezie, caricatură, desen, chitară și proiecțiile de film artistic și documentar. Pe tot parcursul zilei de duminică avem pregătite surprize pentru cei care vor veni la Ipotești. Îi așteptăm în număr cât mai mare”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani.

Botoșănenii care vor fi prezenți la ultima seară vor putea să se relaxeze ascultând muzică bună sau citind cărțile, pe care le pot achiziționa de la standul Editurii Eikon, în hamacele din livadă, pe baloții de paie și pufurile presărate prin curte. De asemenea, în parcarea Memorialului a fost amenajată o zonă de Street Food tradițional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *