FOTO! Pompierii, alături de copiii aflați la școala de vară, organizată de parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani

Pompierii botoșăneni s-au întâlnit, astăzi,  cu copiii înscriși la școala de vară, organizată de parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani.

Mulți dintre aceștia au mai interacționat cu salvatori la școală, în taberele sau școlile de vară ori la alte activități asemănătoare și au demonstrat că nu au uitat nimic din ceea ce au învățat, de la măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, până la acordarea primului ajutor medical.

Copiii care ne-au cunoscut astăzi, au fost interesați, în special, de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor, activitățile fiind interactive. Ei au adresat întrebări referitoare la situațiile în care este necesară efectuarea manevrelor de resuscitare, durata acestora și modul în care trebuie realizate. Au fost curioși să afle și în ce situații intervenim cu autospeciala de descarcerare și cum se folosește fiecare accesoriu”, transmite printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Prin parcurgerea traseului aplicativ, asemănător cu cel din concursul „Cel mai puternic pompier”, au arătat că sunt curajoși, rapizi și dornici să învețe să racordeze un furtun sau să folosească stingătorul.
La finalul întâlnirii, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care se expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *