Dan Alexa, favorit să preia FC Botoșani. Antrenorul bătut de Anamaria Prodan e varianta surpriză

Foto: sspolitehnica.ro

Dan Alexa a devenit favoritul surpriză să preia clubul FC Botoșani, după ce Valeriu Iftime a renunțat la Marius Croitoru. Sursele ProSport susțin că antrenorul, poreclit „Chirurgul” pe vremea când juca fotbal pentru intervențiile sale extrem de contondente, ar fi alesul lui Iftime în încercarea de a redresa corabia aflată în derivă, scrie prosport.

Alexa a plecat de la Brașov din cauza problemelor pe care clubul ardelean le-a avut cu licența și ar putea fi mâna de fier pe care o grupare aflată în degringoladă are nevoie.

Inițial, pe lista lui Valeriu Iftime pentru înlocuirea lui Marius Croitoru s-au aflat și Ionuț Badea și Flavius Stoican, dar varianta Dan Alexa a venit tare pe „turnantă”, iar fostul mijlocaș defensiv a devenit marele favorit în acest moment.

În cursul zilei de miercuri a apărut în spațiul public informația conform căreia Marius Croitoru a fost îndepărtat de pe banca tehnică a celor de la FC Botoșani, în condițiile în care după eșecul cu Dinamo, 0-1, din etapa a cincea a Superligii, Valeriu Iftime a anunțat că va lua în calcul demiterea sa doar în eventualitatea în care formația moldoveană va pierde și partida din runda viitoare, contra celor de la Oțelul Galați.

„Mai mult nu meritam. N-am fost fotbaliști, din păcate. Am jucat foarte prost. Nu găsesc nici o explicație acum, decât unul singur: antrenorul. Nu are cine să fie vinovat. Nu e vinovat arbitrul, jucătorii. Noi i-am ales, noi i-am pus acolo. Se pare că am fost prost organizați. Suntem echipa de pe ultimul loc. Cred că merităm locul ăsta, la cât fotbal am făcut anul ăsta. Noi am jucat un fotbal care doar dacă nu ai ce face, te bate nevasta ca să te uiți la meci. Mă gândeam că la pauză să schimbe ceva. În prima repriză am fost egali să spunem, dar mă gândeam că repriza a doua…am adus 7 fotbaliști noi, dă-i încolo de fotbaliști! Dacă tot jucăm cu aceeași echipă…

E o situație greu, greu de gestionat. O să mă gândesc ce putem facem. După meciul ăsta, după 5 etape în care n-am jucat absolut nimic, am luat trei bătăi și două egaluri, e greu să crezi că în formula asta funcționăm pe viitor. Dar eu nu vreau să-l schimb. Mai avem un meci cu cei de la Galați, vedem ce se întâmplă sâmbătă. Poate să câștige, să jucăm fotbal. Nu cred că echipa e atât de slabă. Dacă ne «execută» și Oțelul acasă ce pot să fac? Puneți-vă în locul meu. Categoric (n.r. meciul cu Oțelul este decisiv pentru Croitoru)”, a spus Iftime, la Prima Sport.

Dan Alexa a fost implicat într-un scandal de proporții după ce Anamaria Prodan i-a aplicat un pumn în fața a zeci de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *