Circulația va fi restricționată, astăzi și mâine, pe o stradă din municipiul Botoșani

restrictii de circulatie, stiri, botosani, stiri din botosaniÎn perioada 17 – 18 august, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică în Centrul Istoric – Piața 1 Decembrie din municipiul Botoșani, cu prilejul desfășurării Festivalului Instituțiilor de Cultură – Stagiunea Estivală 2023, eveniment cultural-artistic organizat de Filarmonica de Stat ,,George Enescu” Botoșani în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani.

Jandarmii, în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și Poliției Locale Botoșani vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională și fluidizarea traficului rutier și pietonal, conform competențelor instituționale.

Pompierii botoșăneni vor fi prezenți cu o autospecială de intervenție, precum si cu un echipaj medical de urgență, pentru prevenirea și stingerea incendiilor și acordarea primului-ajutor de specialitate.

Accesul spectatorilor în zona delimitată va fi permis de către reprezentanţii organizatorului doar pe bază de invitație, prin porțile de acces amplasate atât în apropierea Grupului Statuar ,,Compania de mitraliere maior Ignat în atac”, înspre biserica Uspenia și fostul cinema Luceafărul, cât și în proximitatea scenei, dinspre strada Victoriei.

Circulația rutieră va fi restricționată de polițiștii rutieri pe strada Victoriei, în zona de desfășurare a evenimentului, cu excepția riveranilor, după cum urmează: în ziua de 17 august, începând cu ora 18.00 și până la terminarea spectacolului (aproximativ ora 23.00), iar în ziua de 18 august între orele 16.00 – 24.00.

De asemenea, parcarea magazinului Elvila va fi disponibilă doar pentru spectatori, pe bază de invitație, în limita locurilor existente, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Jandarmi Județean.
În vederea desfășurării în condiții de siguranță a acestei manifestări publice și având în vedere numărul mare de participanți, recomandăm spectatorilor:
– să vină pe jos la spectacol, mai ales dacă locuiesc în apropiere, luând în considerare numărul limitat de locuri de parcare din zonă;
– să se prezinte din timp la porțile de acces pentru a fi evitată aglomerația în zona acestora și să manifeste răbdare și înțelegere;
– să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine;
– să acorde atenția cuvenită copiilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare;
– să nu blocheze căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor și accesul la hidranți;
– în cazul producerii unui incendiu, să își păstreze calmul și să părăsească locul în care se află, în mod organizat;
– să solicite ajutorul echipajului medical în cazul unor urgențe;
– să solicite intervenția jandarmilor aflați în dispozitivul de misiune în cazul producerii unor fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice care îi afectează pe ei sau pe cei din jur, în cel mai scurt timp.
Măsurile proactive adoptate de organizatori și de forțele de ordine (jandarmi, polițiști, polițiști locali și pompieri ) au scopul de a asigura desfășurarea în condiții de siguranţă a evenimentului pentru spectatori și de a preîntâmpina apariția unor incidente nedorite, care i-ar putea afecta pe aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *