O bătrână de 94 de ani i-a înfipt cuțitul în burtă ginerelui. Medic Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani: Am crezut prima dată că este o teacă care stă lipită de burtică

Cazuri cu totul deosebite ajung pe mâna chirurgilor de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. O bătrână de 94 de ani i-a înfipt cuțitul în burtă ginerelui de 71 de ani, după ce acesta ar fi supărat-o.

Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani, spune medicul Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie generală, care a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, cazurile complexe care ajung pe această secție.

Am avut un caz, un bărbat 71 ani, care avea în grijă pe soacra dumnealui de 94 de ani. Și bunica s-a supărat pe el, și nu știu ce era la ciorbiță, prea caldă sau prea rece, nici nu mai contează. Este un cuțit de tăiat mușchi de vită, foarte tăios și i l-a înfipt și a venit la spital cu cuțitul înfipt. Am crezut prima dată că este o teacă care stă lipită de burtică, pentru că acum sunt tot felul de arme, le pui într-un fel sau altul. Am deschis burta să verific integritatea organelor, nu era nimic spectaculos tăiat, doar peretele abdominal și o mică arteră. În patru zile a plecat acasă. Am rămas prieteni și i-am zis să scape de soacră, dar nu vrea”, a declarat chirurgul Iulian Preda.

Într-o zi medicii chirurgici fac în medie de la patru operații până la 10 sau 12. De la începutul anului și până în prezent în secția de chirurgie generală au fost internați peste 2.000 de pacienți, din care peste 1.400 au fost operați

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *