Șeful Secției Chirurgie Generală de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani: De câteva luni de zile, nu mai putem opera pe trei săli, doar în două

Una din sălile de operații ale Secției Chirurgie Generală de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a trebuit să fie închisă din lipsă de personal.

Medicul șef al Secției Chirurgie, Iulian Preda, a declarat că problema a apărut de câteva luni, din cauza deficitului de asistente de ATI care deservesc sala de chirurgie.

Noi avem în Blocul operator trei săli de operații. Pe 1 și 2 operăm, de obicei, dimineața, așa-zisele operații cronice, dar poate fi și o urgență. Din cauza deficitului de personal, ATI nu ne mai poate acorda anestezie și în sala 3, de aceea, de câteva luni de zile, nu mai putem opera pe trei săli, doar în două. Și funcție de avalanșele cu pacienți de alte specialități, atunci trebuie să manevrăm în așa fel personalul încât să fie tratați civilizat și corect și ceilalți pacienți, nu numai cei din chirurgia generală (..) Pe două săli, trebuie să tragem cât se poate de mult. Sunt unele operații de patru, cinci sase ore o operație”, a spus medicul Iulian Preda.

Secția Chirurgie Generală de la Spitalul Județean Botoșani are 70 de paturi, fiind cea mai mare din județ. Situația a fost adusă și la cunoștința conducerii spitalului. Într-o zi medicii chirurgici fac în medie de la patru operații până la 10 sau 12.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *