TOP 7 activităţi distractive pentru părinţi şi copii

Există o mulţime de metode prin care te poţi distra alături de cei mici, de la seri de karaoke şi până la sport în aer liber. Distracţia în familie poate include o mulţime de activităţi, care mai de care mai creative. Este important să alegi activităţi care să fie pe gustul celor mici, dar de care să se poată bucura şi adulţii.

Iată TOP 7 activităţi distractive pentru părinţi şi copii:

Seara de lectură

Lectura are o mulţime de beneficii atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Dacă ai copii mici, atunci este o idee minunată să le citeşti poveşti sau basme seara. Poate fi momentul vostru special, în care vă bucuraţi de timp de calitate împreună. În funcţie de programul tău, poţi organiza o seară de lectură zilnic, săptămânal sau de câteva ori pe săptămână.

Pentru copiii mari seara de lectură se poate transforma într-o discuţie despre cărţile pe care le citiţi. Îi poţi încuraja pe aceştia să spună ce le place şi ce nu le place legat de poveştile sau cărţile pe care aleg să le citească. De asemenea, le poţi povesti despre cărţile tale preferate, despre autorii care te-au impresionat sau despre genul de lectură care te mişca.

Un picnic în parc

Picnicul în parc poate fi o ocazie minunată de a petrece timp de calitate în familie. Pentru a pregăti un picnic nu ai nevoie de prea multe lucruri. Începe prin a alege câteva gustări pe care să le luaţi cu voi, dar şi o pătură confortabilă pentru a sta pe iarbă. Vă puteţi distra cu jocuri de societate, jocuri de cărţi sau cu puţină mişcare. Tenisul de picior, fotbalul, badmintonul, toate sunt potrivite pentru a vă distra împreună la picnic.

Un picnic în parc este o ocazie foarte bună şi pentru a face poze de familie reuşite. Poţi alege outfit-uri speciale pentru întreaga familie. Dacă îţi doreşti un look finuţ, dar confortabil pentru fetiţe poţi alege rochiţe delicate, cu imprimeu geometric sau floral. Rochiţele merg de minune cu sandale pentru fete. Alege sandale pentru fete confortabile, din materiale precum pânza sau pielea. Sandalele pentru fete se asortează atât cu rochiţe, cât şi cu treninguri de copii.

În afară de sandale pentru fete mai poţi alege espadrile sau tenişi, în funcţie de vremea de afară.

Pentru băieţei, un outfit compus dintr-un costumaş lejer sau din blugi şi un tricou cu imprimeu haios este o super alegere. Îl poţi combina cu adidaşii pentru copii sau cu sandale ori tenişi.

Pictură

Pictura nu este o activitate rezervată doar pentru cei înzestraţi. Oricine se poate bucura de pictură şi poate da frâu liber creativităţii. Astfel, poţi organiza o seară de pictură cu cei mici, în care să vă jucaţi împreună cu diverse pensule şi culori. Nu ai nevoie de foarte multe materiale. Un set de pânze, un şevalet, câteva pensule şi un set de culori reprezintă o investiţie minimă pentru a picta confortabil acasă. Nu uita să alegi produse child-friendly, fără compuşi toxici.

Karaoke

Serile de karaoke nu trebuie să fie doar pentru adulţi. Vă puteţi bucura de această activitate alături de întreaga familie. Poţi achiziţiona un set de karaoke pentru acasă şi în acest fel să vă puteţi distra împreună ori de câte ori aveţi chef. Dacă această opţiune nu este potrivită, atunci poţi închiria o cameră la un club de karaoke pentru a merge cu familia.

Vizite la muzeu

O vizită la muzeu este o ocazie foarte bună de a descoperi lucruri noi, atât pentru tine, cât şi pentru copii. Există o mulţime de muzee din care poţi alege în oraşele mari, de la muzee de istorie naturală şi până la muzee de artă. Cei mici îşi vor extinde orizonturile, mai ales că vizita la muzee diferă foarte mult de lecţiile de istorie sau artă de la şcoală.

Lecţii de cooking

Cei mici se pot bucura de gătit cot la cot cu tine, dacă le dai voie. Bineînţeles, este important ca aceştia să aibă vârsta potrivită pentru a se implica în treburile din bucătărie. De asemenea, aceştia nu trebuie să folosească instrumente precum cuţitele sau blenderele, pentru a evita accidentele grave. Îi poţi lăsa pe cei mici să cureţe fructe sau legume manual, fără instrumente, să amestece ingrediente cu mâinile, să condimenteze mâncarea sau să adauge ingrediente într-un bol.

Sport în aer liber

Sportul este esenţial pentru sănătate, dar este şi o metodă excelentă de a te simţi bine alături de cei dragi. Te poţi bucura de bandminton, jogging, exerciţii fizice simple sau chiar mici antrenamente de fotbal ori baschet în parc, alături de copii.

Distracţia în familia este cu siguranţă o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mai dragi oameni. Există zeci, chiar sute de activităţi de care se pot bucura atât adulţii, cât şi copiii. Foloseşte lista de mai sus ca sursa de inspiraţie şi colecţionează amintiri de vis alături de familia ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *