Cine sunt pensionarii care primesc 700 de lei de la stat pentru plata facturilor! Vor primi banii în septembrie

Beneficiarii tichetelor de energie vor primi în trei săptămâni a doua tranșă în valoare de 700 de lei pentru plata facturilor. Ajutorul pentru plata facturilor, în valoare de 1.400 de lei, se acordă în două tranșe egale. A doua tranșă va fi virată în septembrie, peste trei săptămâni.

Pensionarii care primesc 700 de lei de la stat pentru plata facturilor

Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a declarat Marcel Boloș.

Ajutorul de 1.400 de lei se acordă persoanelor cu pensii sub 2.000. de lei și poate fi folosit până la 31 decembrie 2023. Marcel Ciolacu a precizat, de asemenea, că în iarna 2023- 2024 vor fi plafonate prețurile la energie.

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Se pregătește un proiect pentru decontarea plăților la energie

Premierul României l-a criticat dur pe Nicușor Dan pentru lipsa apei calde din București, de asemenea.

„Nu reuşesc totuşi să realizez cum este posibil în aceste condiţii ca, în capitala României, primarul Nicuşor Dan să condamne în continuare şi în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece.

Mi se pare inuman şi degradant şi asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluţia apei calde”, a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu a declarat că urmează să fie discutat un proiect de ordonanță de urgență prin care sunt decontate plăți către furnizorii de energie și a precizat că vrea ca sistemul să funcționeze la fel ca iarna trecută, cu prețuri plafonate.

„Ne pregătim deja şi pentru asigurarea energiei în sezonul rece şi avem astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie. Vrem ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi iarna trecută, cu preţuri plafonate”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul României a mai afirmat și că este clară scăderea semnificativă a prețurilor anumitor produse în raport cu luna trecută, iar scumpiri nu au mai existat, potrivit kanald.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *