FOTO Un cetăţean din Republica Moldova a trecut Prutul înot, pentru a găsi un loc de muncă în UE

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut au depistat și reținut un cetățean moldovean, care a încercat să intre ilegal în România, peste râul Prut, cu intenţia de a găsi un loc de muncă în Europa.

În data de 13 august a.c., în jurul orei 09.15, un echipaj format din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iaşi, aflați în misiune, au depistat pe direcția localității Rediu un bărbat care tocmai trecuse înot râul Prut, dinspre R. Moldova către România.
Bărbatul a declarat că este cetățean moldovean, în vârstă de 44 de ani, domiciliat în R. Moldova și a trecut înot râul Prut cu intenția de a găsi un loc de muncă în Uniunea Europeană.

În baza acordului de readmisie, bărbatul a fost predat autorităților de frontieră moldovene, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *