Șefa UPU-SMURD Botoșani: Noi nu avem urgențe de Cod zero sau de Cod galben care să aibă timpi prelungiți de așteptare

Șefa UPU SMURD Botoșani, medicul Ramona Guraliuc, susține că, cazurile urgente de Cod zero sau Cod galben care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati” sunt tratate în timp real.

Afirmația a fost făcută de medicul botoșănean, după ce au existat nemulțumiri din partea unor pacienți, cum că ar aștepta prea mult la investigații, la Urgențe.

Ramona Guraliuc susține că oriunde în lume există timpi de așteptare în spitale.

Avem această problemă care, din punctul meu de vedere, nu este o problemă, pentru că oriunde te-ai duce în lumea asta există niște timpi de așteptare și există niște evaluări care trebuie făcute în funcție de cazuistica din momentul respectiv. Cazurile care sunt o reală urgență sunt evaluate și tratate corespunzător într-un timp real. Noi nu avem urgențe de Cod zero sau de Cod galben care să aibă timpi prelungiți de așteptare. Și pacienții care așteaptă, și aceia care au fost evaluați și au fost repartizați pe spații în zona triaj, ei sunt în subordinea unui medic. Practic timpii lor de așteptare sunt raportați la niște evaluări clinice și paraclinice care oriunde în lumea aceasta durează. Să evaluezi un pacient, să îl investighezi din punct de vedere al analizelor biologice , paraclinice și aici vorbim de evaluări de radiografie, ecografie, CT, solicitări ale unor medici de specialitate pentru a definitiva, pentru a pune un diagnostic, pentru a stabili dacă pacientul poate fi internat sau să fie trimis la domiciliu cu un tatament, oriunde în lume  necesită timp și răbdare, a declarat Ramona Guraliuc.

Potrivit acesteia, pacienții care ajung la UPU trebuie ”să aibă o înțelegere față de acest serviciu, pentru că urgența nu presupune rezolvarea cazului într-un timp foarte scurt întotdeauna, ci rezolvarea corectă a cazului și asta poate să însemne să stai într-un serviciu de urgență și mai mult de 24 de ore, lucru care se întâmplă oriunde în această lume”, a adăugat șefa UPU SMURD Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *